Trump-skulptur i meditation gör succé: ”Hoppas han får lite tröst”

Publicerad

Bilden av den lilla porslinsskulpturen föreställandes USA:s tidigare president i meditationsställning har blivit viral världen över. Nu hoppas den kinesiska konstnären att Donald Trump ser konstverken och låter sig inspireras.

Designern Hong Jinshi från den kinesiska kuststaden Xiamen gjorde ett par porslinsstatyer av den tidigare presidenten som mediterade som ett roligt projekt för sig själv.

Men bilderna av statyerna fick spridning och beställningar började rulla in. Hong Jinshi började därför sälja verken och han hoppas att Donald Trump själv ser verket.

– Jag hoppas att han ser detta och får lite tröst. Kanske kan han skratta åt sig själv. Jag tror att han skulle må bra av lite meditation, säger Hong Jinshi.

Han tror att det är kontrasten mellan den ofta hetsiga Donald Trump och den lugna meditationsställningen som skapat intresset för figurerna.

– I kinesisk tradition ska en gammal människa få njuta av ålderdomen och livets tidigare framgångar, men Donald Trump verkar fortfarande oroa sig och vara osäker. Det är den kontrasten jag har försökt fånga i mitt verk, säger Hong Jinshi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.