Tusse om irritationen på genrepet: ”Blir jag döv nu?”

Uppdaterad
Publicerad

Efter problem med halsmandlarna och oro för att missa Eurovision följde teknikstrul, men Tousin ”Tusse” Chiza är eld och lågor över att äntligen få möta en fysisk publik – i kväll är han en av 16 akter som tävlar om tio finalplatser i Eurovision song contest.

Europa har så smått börjat öppna upp igen och 3 500 personer släpps in Ahoy arena i Rotterdam per förställning. Det betyder att man använder 20 procent av arenans kapacitet. För Tusse betyder det att han under repetitionerna fått framföra Voices för en riktig publik för första gången efter att ha stått i tomma melloarenor under våren.

Han jämför med favoritfilmen The greatest showman när en av rollfigurerna möter sin publik för första gången och börjar sjunga.

Eurovision song contest 2021

– Man hör publikens jubel och det är så jävla mäktigt – och det var exakt så det kändes, säger han.

”Blir jag döv nu?”

Under gårdagens repetitioner – de som juryerna bedömer – fick tre länder så pass mycket problem med medhörningen att de fick framträda igen. Tusse hade liknande problem under första måndagsrepet.

– För mig hade de höjt till max, så jag hörde allt. Det var hemskt, ”kommer jag bli döv nu”?

– Jag var lite irriterad när jag var på scen och det blev fel för mig, jag var såhär: ”Är det ingen som förstår, är det ingen som kan fixa det?”. Men det är bara att ge allt ändå, det har bara hänt för mig en gång, resten av gångerna har gått jättebra.

Sjunker i favoritlistor

Sedan alla artister har uppträtt live under repetitionerna i början av veckan har favoritlistorna ändrats något. Italien har seglat upp som en ny tänkbar favorit, medan Tusse halkat ner från tio-i-topp.

Men Tusse verkar oberörd av favoritspekulationer inför kvällen.

– Det bryr jag mig inte om. Jag ser de här tre minutrarna som att jag får njuta med dansarna, tittarna och känna kärleken på scenen, säger han.

Se intervjun med Tusse inför seminfinalen i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2021

Mer i ämnet