Teknikstrul och coronautbrott – snackisarna inför första semifinalen

Uppdaterad
Publicerad

I kväll är det dags för Tusse att försöka ta sig vidare från semi till final i Eurovision song contest – det här är vad det pratas om i Rotterdam inför kvällens tävling.

3500 personer kan samlas i Ahoy arena i ett Nederländerna som under veckan släpper flera av sina hårda restriktioner: parker, gym och djurparker och en del kulturella evenemang kan återupptas och eftersom prostitution är lagligt kan landets sexarbetare åter få jobba efter att ha haft arbetsförbud sedan december.

Men coronapandemin fortsätter att påverka Eurovision song contest och två delegationer sitter för tillfället i karantän efter att en av de tillresta i varje grupp testat positivt för covid-19.

Eurovision song contest 2021

Pandemin är inte det enda som sätter käppar i hjulet – lite sedvanligt teknikstrul ställde till det för flera under måndagens repetitioner.

Se SVT:s Eurovisionreportrar sammanfatta tre av snackisarna inför den första semifinalen.

Seminfinalen visas i SVT klockan 21.00

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2021

Mer i ämnet