Sedan midnatt den 31 augusti har alla Discovery Networks kanaler varit nedsläckta i de hushåll som har Com Hem. Omkring 4,5 miljoner tv-tittare har berörts av konflikten. Foto: TT

Tv-bråket löst: Avtal klart mellan Com Hem och Discovery

Uppdaterad
Publicerad

Det omtalade tv-bråket är över: Com Hem och Discovery är överens och flera tittare får nu åter tillgång till bland annat Kanal 5 och Eurosport.

Tvisten mellan Com Hem och Discovery är över. Under onsdagen tecknades ett avtal och Com Hem och Boxer får därmed återigen rätt att visa Kanal 5, Kanal 9, Eurosport och deras övriga kanaler, uppger Com Hem i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Stor ilska efter miljonnedsläckningen

Sedan midnatt den 31 augusti har alla Discovery Networks kanaler varit nedsläckta i de hushåll som har Com Hem. Omkring 4,5 miljoner tv-tittare har berörts av konflikten.

Ett utdraget ordkrig

Ordkriget mellan parterna har under förhandlingarna stundom varit hårt, och bråket infekterat. Discoverys vd har kallat olika bud från Com Hem för ”ett dåligt skämt” och ”helt bisarra”.

LÄS MER: Discovery i rasande attack mot Com Hem

Com Hem har sagt att kommentarerna har varit under deras värdighet att svara på.

”Ska göra allt för att undvika liknande situation”

”Det var första gången under Com Hems mer än 30-åriga historia som vi drabbats av en sådan här konflikt. Naturligtvis kommer vi att göra vad vi kan för att undvika att hamna i en liknande situation igen, och vi beklagar att det tog så lång tid att nå en lösning som var bra för våra kunder”, säger Anders Nilsson, vd på Com Hem, i det senaste pressmeddelandet.

Kanalerna som nu återigen börjar visas för Com Hems och Boxers kunder är Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Discoverykanalerna, Animal Planet, Eurosport 1 & 2, samt TLC.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.