Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tv-kritikern Linus Fremin tipsar om tre brittiska serier som du kan kolla på. Foto: SVT/Britbox

Tv-kritikerns streamingtips: Tre brittiska serier att ha koll på

Uppdaterad
Publicerad

Denna vecka tipsar tv-kritikern Linus Fremin om brittiska serier inriktade på drama, thriller och mörk komedi. Det blir en deckare som handlar om mer än att bara hitta en pilbågsskytt till mördare, en politiker som fejkar sin död och en påhittad men hårresande skildring av när Storbritannien utsätts för en cyberattack inför ett val. 

Veckans tema är brittiska serier och tv-kritikern Linus Fremin talar gott om det underhållande britbox-dramat ”Stonehouse” som är baserad på en verklig händelse om en politiker som tafatt misslyckas med att fejka sin egen död.

– Det här är en så absurd historia, de har skruvat på komedi-humör-ratten och det gör de helt rätt i. Den är väldigt lik ”A very british scandal” med Hugh Grant och Ben Wishaw, som också var baserad på verkliga händelser och där de också fick in väldigt mörk humor.

En cyberattack i framtiden

Sky Showtime-serien ”The undeclared war” skildrar vad som skulle kunna hända om Storbritannien utsätts för cyberattacker inför ett parlamentariskt val.

– Den här är otroligt realistisk. Jag har aldrig sett en skildring av cyberattacker och allting som ligger bakom göras på det här sättet, det känns nästan för nära, säger Linus Fremin.

Se tv-experten berätta mer om alla tre brittiska serier i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.