Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här är serierna du inte vill missa 2023 – hör tv-kritikerns tips i klippet. Foto: SVT, HBO Max & AMC

Tv-kritikerns tips: Tre serier att hålla utkik efter 2023

Uppdaterad
Publicerad

2023 ser ut att bli ett fullspäckat år när det kommer till nya tv-serier. Kritikern Linus Fremin tipsar bland annat om omtalade ”The Idol” – signerad ”Euphoria”-skaparen Sam Levinson och världsartisten The Weeknd.

– Det här är en av årets mest hajpade serier, säger han.

”The Idol” kan förutom de välkända skaparna också stoltsera med en stjärnspäckad uppsättning skådespelare. I huvudrollen finns Lily-Rose Depp, dotter till Vanessa Paradis och Johnny Depp, men även Troy Sivan, Anne Heche och Dan Levy återfinns i rollistan.

Trots kändistätheten är det dock en annan serie som Linus Fremin själv ser fram mest emot. Senare i år gör nämligen en ny tappning av klassikern ”En vampyrs bekännelse” intåg i Sverige.

– ”Interview with the vampire” är den som jag tror att jag kommer att gilla mest, men sen är det ändå ”The Idol” som vi alla kommer att prata om när den väl kommer, säger Linus Fremin.

Hör tv-kritikern om serierna du inte vill missa i år i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.