Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tv-serien ”The last of us” är baserad på det postapokalyptiska tv-spelet från 2013. Spelet har blivit rejält hyllat och enligt många kritiker är serien minst lika bra. Foto: SVT

Tv-kritikerns streamingtips: Tre serier efter förlagor

Publicerad

Denna vecka tipsar tv-kritikern Linus Fremin om serier baserade på förlagor. Det blir en zombieskildring som är baserad på ett populärt tv-spel, skildringar av 90-talets Neapel och en udda deckare.

En veckans serierna som Linus Fremin tipsar om är The last of us, som visas på HBO, och är baserad på det postapokalyptiska tv-spelet från 2013. Spelet har blivit hyllat och enligt Fremin är serien minst lika bra.

– Den är så bra som alla fans av spelet har hoppats på.

Den andra serien som Fremin tipsat om är The Lying Lives of Adults som bygger på Elena Ferrantes populära roman. Den beskrivs som en välgjord uppväxtskildring i 1990-talets Neapel med flera starka kvinnoroller.

Han tipsar också om en deckare som beskrivs som lite udda och har en israelisk förlaga. Den skildrar en polis som är ortodox jude med stark religiös tro.

Se utdrag från serierna och hör mer från Linus Fremin i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.