Larry King. Arkivbild. Foto: Andy Kropa/AP/TT

Amerikanske tv-legendaren Larry King död

Uppdaterad
Publicerad

Den legendariske tv-profilen och programledaren Larry King är död, enligt ett inlägg på stjärnans Twitter-konto. 87-åringen ska innan dödsbeskedet ha vårdats på sjukhus för coronaviruset.

Redan på nyårsafton behövde CNN:s legendariske intervjuare intensivvård för sjukdomen. Efter en flera veckor lång kamp har han han nu avlidit på Cedars Sinai-sjukhuset i Los Angeles. Han hade länge brottats med hälsoproblem och tillhörde flera riskgrupper. Han led av diabetes, hade drabbats av flera hjärtattacker och behandlats för lungcancer. 1987 genomgick han dessutom en femfaldig bypassoperation.

King ledde CNN-programmet ”Larry King live” i 25 år, fram till 2010. I över 6 000 avsnitt intervjuade han alltifrån presidentkandidater och idrottare till kändisar och filmstjärnor

Han ledde även de populära programmen ”Larry King now” och ”Politicking with Larry King”, och räknas till en av CNN:s mest stilbildande veteraner.

Luuk: ”Fanns liksom alltid där”

Kristian Luuk, som ledde pratshowen ”Sen kväll med Luuk” på SVT mellan 1996 och 2004, kallar Larry King ”en stor inspiration” och understryker även Kings säregna intervjuteknik:

”Han hade en snäll, nästan kompisaktig, intervjuteknik som fick många krångliga makthavare att slappna av. Och han körde på, kväll efter kväll, år efter år. Han fanns liksom alltid där. Jag kommer förhoppningsvis också börja med breda hängslen någon dag – det som var Larrys signum”, skriver han i ett mejl till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.