Även programmet ”Wild kids” försvinner från TV4:s tablå. Foto: Karin Wesslén/TT/SVT

TV4 pausar barnklassikern ”Wild kids”: ”Dyrt program”

Uppdaterad
Publicerad

TV4 fortsätter att pausa program. Enligt Expressen läggs även ”Wild kids” på is.

På sin blogg skriver programledaren Linda Lindorff att det inte spelas in någon ny säsong av programmet i år.

”Sorgligt nog kan jag nu berätta att 'Wild kids' läggs på is. I samband med att C More försvinner så försvinner även 'Wild kids' och det är förstås oerhört tråkigt”, skriver hon.

Beskedet från TV4 är det senaste i raden vad gäller program som läggs på is. Tidigare har även ”Let's dance” och ”Talang” pausats av kanalen.

Tidigare i augusti meddelade TV4 att 100 av 800 tjänster ska försvinna, i en del av ett större besparingsprogram. Bland annat lägger kanalen ner livedesken på nyhetsredaktionen.

Linda Lindorff hoppas att beslutet om ”Wild kids” bara gäller för i år.

”Det här är ett dyrt program att spela in, lika dyrt som vilken annan realityshow som helst, och givetvis ger det inte lika mycket annonsintäkter som till exempel 'Bonde söker fru' men man kan ju hoppas att det finns ett annat värde i att ha kvar ett så populärt program som varit en klassiker hos barn sedan nästan 20 år tillbaka”, skriver hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.