Telia vill sälja TV4 enligt en källa till Affärsvärlden. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Uppgifter: TV4 till salu – förhandlar med Bonnier

Uppdaterad
Publicerad

Telia förhandlar just nu om att sälja TV4, uppger en källa till Affärsvärlden.

Prislappen ska ligga på 5 miljarder.

Telia vill sälja TV4 – bara några år efter att de köpt kanalen. Enligt uppgifter till Affärsvärlden ligger Telia i förhandlingar med flera parter, bland annat Schibsted, Bonniers och Egmont.

Summan som de pratar om ska vara 5 miljarder kronor, vilket är mindre än hälften mot vad Telia köpte TV4 för från Bonnier så sent som 2019. Det skulle även kunna handla om en lägre summa, mellan 3 och 4 miljarder, enligt samma källa.

Tobias Gyhlenius, talesperson för Telia, skriver i ett mail till SVT att de ”inte kommenterar rykten och spekulationer” men tillägger:

”Medieindustrin befinner sig i ett stort skifte. Vårt fokus är göra tv- och medieverksamheten lönsam, få till en hållbar tillväxt, accelerera digitaliseringen och bli ännu mer relevanta för både tittare och annonsörer”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.