Foto: TT

Två artister klara för Så mycket bättre

Uppdaterad
Publicerad

Peter Jöback och Maxida Märak är de första artisterna som är klara för årets Så mycket bättre.

– För mig passar det jättebra att det blev nu, det tajmar perfekt med var jag är i livet. Jag fyller 50 år i år och har varit i branschen i 40 år, säger Peter Jöback.

Sommaren närmar sig med stormsteg – och med den inspelning av ”Så mycket bättre” i Burgsvik på Gotland. De två första deltagarna att presenteras som klara för programmet, som sänds i TV4 i höst, är Peter Jöback och Maxida Märak.

– Det känns otroligt kul, säger Maxida Märak i ”Nyhetsmorgon”.

”Tajmar perfekt”

Peter Jöback skulle egentligen ha varit med i ett pilotavsnitt inför den allra första säsongen, men det blev aldrig av. Sedan dess är det första gången han får frågan igen.

– För mig passar det jättebra att det blev nu, det tajmar perfekt med var jag är i livet. Jag fyller 50 år i år och har varit i branschen i 40 år. Sedan ska det bli kul bara att få umgås med kollegor och dela historier och musik, säger han till TT.

”Stor respekt”

Ju mer inspelningen närmar sig, desto mer nervös blir han dock för att ge sig in i de andra artisternas verk.

– Man har en så himla stor respekt för varandras musik och vad man vill berätta. Och så ska det bli väldigt kul att se vad de andra gör med mina låtar och vad de får för inspiration av dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.