Foto: Kjell Gustafsson, SVT Bild

Comhem förlänger avtalet med TV4 – tillfälligt

Uppdaterad
Publicerad

2,1 miljoner Comhem- och Boxer-kunder var nära att förlora hela TV4-utbudet vid midnatt eftersom ägarbolagen Telia och Tele2 inte har kunnat enas om ett nytt avtal.

Parterna är fortfarande inte överens – men har tillfälligt förlängt avtalet för att undvika att kunderna blir utan TV4-kanalerna.

Det nuvarande avtalet mellan Telia och Tele2 löpte ut vid midnatt. Bolagen har inte kunnat komma överens om villkoren för en förlängning, vilket ledde till att TV4-kanalerna och C More såg ut att behöva släckas för 2,1 miljoner kunder inatt.

Men strax efter midnatt gick Comhem ut med ett pressmeddelande där man meddelade att avtalet tillfälligt har förlängts – till den första november klockan 23:59. 

– Det är bra att vi har kommit överens om att tillfälligt förlänga avtalet så att vi kan förhandla fram ett avtal som båda parter är nöjda med. Nu hoppas vi att vi kan komma överens, så att våra kunder kan fortsätta att se kanalerna även efter söndag natt, säger Samuel Skott, kommersiell chef på Comhem, i pressmeddelandet.

Gammal konflikt som tar ny fart

Så sent som i december förra året kom de två parterna överens, men Comhem menar att TV4-ägaren Telia inte vill förlänga avtalet, utan har kommit med en prishöjning de inte kan acceptera.

Charlie Forsberg, kommunikationschef på TV4, skriver i ett sms till Expressen att prisramarna ligger i linje med de åtagande Telia tog på sig när man köpte TV4.

– Det är anmärkningsvärt att Comhem i stället försöker runda ramarna genom att utnyttja sin storlek och hota med en släckning, vilket gör både deras egna kunder och våra tittare till en bricka i förhandlingsspelet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer