Svenska klädmärket Whyred är försatt i konkurs. Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Två stora svenska modemärken på väg mot konkurs

Publicerad

Modekoncernen Gotoga som äger de svenska märkena Whyred och Hope har försatts i konkurs, skriver GP. Anledningen uppges vara att man under en längre tid haft svårigheter att betala skulder.

Gotoga AB köpte både Whyred och Hope under 2018, med planen att köpa upp ännu flera bolag till en digitalt fokuserad modekoncern. Men i början av augusti försattes moderbolaget Gotoga och dotterbolaget Whyred i konkurs.

Under torsdagen kom beskedet att även systerbolaget Hope skickat in en konkursansökan, som fortfarande väntar på beslut från tingsrätten.

Enligt Dagens industri har Gotoga under en längre tid haft svårigheter med att betala skulder, och under hösten kommer orsaken till konkurserna att utredas närmare.

Whyreds två egna butiker i Stockholm kommer att stänga i augusti, och på de andra platser där modemärket säljs kommer man att avveckla försäljningen. Hur många som kommer att bli av med sina jobb och vad som kommer att hända med modemärket Hope är fortfarande oklart.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.