Emma Knyckare, Mia Gruffman Cruse och Ina Lundström. Foto: SVT

”Valet forever”: Flashback forever om att intervjua de svenska partiledarna om rykten

Publicerad

Emma Knyckare, Ina Lundström och Mia Gruffman Cruse ligger bakom den populära podcasten ”Flashback forever”, där de diskuterar olika Flashback-trådar. I SVT:s nya valsatsning ”Valet forever” intervjuar de istället partiledarna om rykten som sprids om dem på Flashback.

Flashback har en avdelning för politik, där allt från feminism och EU, till nationalsocialism och invandring diskuteras. I den del som samlar allt som berör svensk inrikespolitik finns också en sektion som handlar om politikerna själva, och bland de i skrivande stund 419 905 inläggen där återfinns en hel del teorier och rykten om våra folkvaldas personligheter och privatliv.

Inför riksdagsvalet kommer trion bakom Flashback Forever att konfrontera politikerna med dessa rykten.

– Man vet inte hur folk reagerar. Om vi till exempel frågar Ulf Kristersson om han har det storkukslugn som Sverige behöver, som någon frågat på Flashback, så tror man att han kommer att svara på ett visst sätt, men det är så personligt hur man tar sig an en sådan fråga. Vi har blivit väldigt chockade, säger Ina Lundström.

”Valet forever” visas på SVT Play 3 juli och SVT2 11 juli.

Hör mer om programmet i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.