Dramaserien Vår tid är nu får en specialsäsong på fyra avsnitt. Foto: Johan Paulin/SVT

Vår tid är nu får specialsäsong

Uppdaterad
Publicerad

Kan du inte få nog av Vår tid är nu? Nu kommer beskedet om att det kommer en specialsäsong av dramaserien – om vad som hände mellan kärleksparet Nina och Calle sommaren 1951.

Det finns sedan tidigare två säsonger av den hyllade dramaserien Vår tid är nu. Trogna tittare hört av sig och undrat vad som hände med seriens kärlekspar Nina och Calle mellan första och andra säsongen. Den historien kommer nu att berättas i en specialsäsong.

– Jag är väldigt glad att författarna, producenterna och seriens underbara cast nappade på idén att göra detta, säger Anna Croneman, programchef för drama på SVT, i ett pressmeddelande.

Tittarna kommer i specialsäsongen, på fyra avsnitt, få se vad som hände sommaren 1951, tiden mellan säsong ett och två. Familjen Löwander med personal driver sommarrestaurang i skärgården, Nina är utskriven  från sjukhuset men ännu inte återställd. Kocken Calle planerar semester med hustrun Sonja och deras son, men han har tankarna på andra håll. Där ute i skärgården väcks gamla minnen till liv.

Säsong tre till hösten

Regissören Måns Herngren är ett stort fan av serien och behövde inte tänka många minuter innan han tackade ja till att regissera specialsäsongen.

– Det känns hedrande och väldigt spännande att nu få vara med och berätta vidare om familjen Löwander och den starka kärlekshistorien mellan Nina och Calle, säger Måns Herngren i pressmeddelandet.

Specialsäsongen ska börja spelas in i slutet av sommaren och kommer sändas julen 2020, som en julklapp till Vår tid är nu-tittarna. Den som tycker att det verkar långt bort kan vara lugn då seriens tredje säsong har premiär på SVT redan i höst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.