En flagga till Aviciis minne hissades på Tomorrowland. Nu ska den auktioneras ut.

Några av världens största dj:s ska förebygga självmord – till minne av Avicii

Uppdaterad
Publicerad

En gigantisk hyllningsflagga till Aviciis minne togs fram till den elektroniska musikfestivalen Tomorrowland och signerades av några av världens största dj-stjärnor. Nu auktioneras den ut till förmån för hjälporganisationen Suicide zero.

Den svenska artisten och dj:n Tim Bergling, mer känd som Avicii, tog sitt liv den 20 april i år. Till hans minne skapades en gigantisk flagga som hissades vid två tillfällen under den elektroniska dansmusikfestivalen Tomorrowland i Belgien, där Avicii under sin karriär spelat inför tiotusentals människor.

Flaggan föreställer Avicii och är signerad av världskända dj:s som Steve Angello, Nicky Romero, Don Diablo, Dada Life och Armin van Buuren. Nu ska den auktioneras ut på auktionssajten Ebay, och pengarna går till organisationen Suicide zero.

Avicii 1989-2018

– Vi är många som berörts av Tim Berglings levnadsöde och åtskilliga vill bidra till att färre ska tvingas uppleva traumat efter att en älskad tar sitt liv. Vi är därför djupt tacksamma för engagemanget och för stödet till vårt arbete så att vi kan nå ut till fler om hur självmord kan förebyggas, säger Alfred Skogberg, generalsekreterare på Suicide zero i ett pressmeddelande.

”Förhoppningsvis mycket pengar”

Bakom initiativet står Facebookgruppen Svenskar till Tomorrowland, som var de som tog fram flaggan och beslutade att den skulle auktioneras ut. 

– När vi beslutade att auktionera ut flaggan tittade vi på olika organisationer och valet föll på Suicide zero. Förhoppningsvis kan auktionen inbringa mycket pengar som kan bistå dem i deras arbete, säger Jonas Thordeman, Svenskar till Tomorrowland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Avicii 1989-2018

Mer i ämnet