Foto: SVT/Scanpix

Vd på Biljett Nu har släppts

Uppdaterad
Publicerad

Biljett Nu:s vd, som anklagats för bedrägeri, släpptes på tisdagen ur häktet. Göteborgs tingsrätt ansåg inte att åklagaren kunde styrka misstanken om att vd:n gjort sig skyldig till något brott.

– Det här är en lättnad för honom och hans familj. Han har mått jättedåligt, säger advokat Edip Samuelsson till TT.

Ett stort medieuppbåd hade samlats vid rättssalen när häktningsförhandlingarna hölls. Anklagelserna gällde sålda men ej levererade biljetter till den gångna helgens konserter med Bruce Springsteen på Ullevi, en hantering som fått kunder att gå i taket.

Biljett Nu

Stängda dörrar

Åklagaren inledde med att meddela en justering i häktingsframställan. I stället för grovt bedrägeri alternativt försök till grovt bedrägeri stannade misstanken vid försök till grovt bedrägeri. Förhandlingen hölls sedan bakom stängda dörrar. Rätten avslog häktningsbegäran med motiveringen att det inte föreligger någon skälig misstanke om brottslig gärning.

– Jag utgick från att han inte skulle bli häktad. Vi har sagt från första dagen att det inte begåtts något brott, säger advokat Edip Samuelsson.

Den stora summan pengar som hittades i vd:ns bil när han greps i fredags var, enligt Samuelsson, till för att han skulle kunna köpa biljetter utanför Ullevi för att sedan leverera till dem som blivit utan.

Uppsåtet avgörande

Anders Olofsson vid polisens bedrägerirotel i Stockholm är inte förvånad över tingsrättens beslut. Enligt honom är det inte brottsligt att teckna optioner på något som det sedan visar sig att du inte kan få fram.

– Det handlar om vilka avsikter man har, det måste finnas ett uppsåt för att vara bedrägeri. Tror man att man kan få fram de här biljetterna, då har man inte begått bedrägeri, säger han.

Polisen i Stockholm har fått in ett hundratal anmälningar mot Biljett Nu, men enligt Olofsson avskrivs troligen alla.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Biljett Nu

Mer i ämnet