”Både fint och obekvämt” – Johannes Cakar ger veckans lyssningstips Foto: SVT, TT

”Både fint och obekvämt”

Uppdaterad
Publicerad

Mörk livsskildring, dissektion av musik och djupa samtal med en boxningsikon. Kulturjournalisten Johannes Cakar listar tre poddar att ha koll på från veckan som gått.

1. Sommar i P1 med Aliette Opheim

Uppmärksammat sommarprat med skådespelaren Aliette Opheim, känd från Knutby och Oppenheim Som att sitta helt själv på en pjäs medan Opheim går igenom några av det mörkaste delarna av hennes liv, berättar Johannes Cakar. Både fint och obekvämt att ta del av, menar han.

2. Dissect

En podcast inte bara för musiknördar. Dissect tar sig an hiphopen och går igenom både små och stora album låt för låt. En samtidskommentar som hjälper oss förstå en av årtiondets största genre, enligt Cakar.

3. Hotboxin' with Mike Tyson

Podcast med historiska tungviktsboxaren Mike Tyson som också blev kontroversiell då han under 90-talet dömdes för våldtäkt. En mörk podcast som inte bara är en ”härlig stund med Mike Tyson”, menar Cakar. Tyson pratar bland annat om hur han i sin karriär sårade många och hur han drivs av rädsla och osäkerhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.