Veckans musiksläpp: ”Rosalía och Rauw Alejandro är beroende av varandras pussar”

Uppdaterad
Publicerad

Stjärnproducenten Hit-Boy kliver fram från mixerbordet och rappar med Nas. Rosalía med artistpojkvännen Rauw Alejandro bjuder på kärleksfull EP och Stockholmsgruppen Hov1 kan ha släppt årets sommardänga, förustpår Kulturnyheternas musikreporter Mariana Benyamin Sir.

Amerikanske Hit-Boy (Chauncey Alexander Hollis Jr) har producerat musik åt stora artistnamn som Nas, Beyoncé, Jay-Z och Kanye West. Men i många år har han varit relativt okänd för den breda massan, säger Mariana Benyamin Sir.

– Nu släpper han ett album som heter ”Surf or drown” som han producerat. Men han har även plockat in en rad gästartister och rappar.

Veckans musiksläpp

Parets nya EP

Rosalía, Spaniens drottning av musikgenrer som flamenco, reggaeton och trap släpper EP:n ”RR” med pojkvännen Rauw Alejandro, en Puertoricansk reggaetonartist.

– De har en låt, ”Beso” (puss), där de bland annat sjunger om att de är beroende av varandras pussar och inte kan vara ifrån varandra.

”Kan bli en av årets sommarlåtar”

Den populära gruppen Hov1 från Stockholm har väckt liv i en gammal saxofonslinga av Jonas Knutsson, ”Hymn” (1994). Den känns även igen från S1:s populära låt ”Sommar” från tidigt 00-tal. 

– När Hov1 nu samplar denna magiska slinga som har gett oss sommarhits i generationer och släpper låten ”Lilla B”, tror jag definitivt att den här låten har potential att bli en av årets sommarlåtar.

Se och hör tipsen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Veckans musiksläpp

Mer i ämnet