Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se vad Mariana Benyamin Sir har att säga om den här veckans musiksläpp i klippet ovan. Foto: TT

Veckans musiksläpp: Seinabo Sey släpper nytt efter fem år

Uppdaterad
Publicerad

Den här fredagen bjuder på lite otippade mashups. Det är folkmusik som möter hiphop, uppskruvad rave och nostalgi. Kulturnyheternas musikexpert Mariana Benyamin Sir listar veckans bästa låtsläpp.

Den här första maj-veckan avslutas med musikfredag och en salig blandning låtsläpp för musikfantasten. Bland annat släpper artisten Seinabo Sey albumet ”The one after me” som är det första på fem år.

– Nya singeln heter ”Yes” och det här är så coolt för att det är folkmusik som möter ett hiphopbeat. Det här är en kärlekslåt som handlar om att vilja ha tillbaka någon, tolkar jag det som, säger Mariana Benyamin Sir, muisikjournalist.

Musikfredag

Nya låtar av gamla

Rapparen Adaam, som nyligen vann en Grammis ger oss nostalgi med sin nya singel ”17”, samplad av Veronica Maggios ”17 år” från 2008.

– I hans låt pratar han om sin uppväxt och om hur det var för honom när han var 17 år, då hans karriär började ta fart på riktigt.

Se och hör mer av veckans låtsläpp i klippet ovan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikfredag

Mer i ämnet