Lotta Bouvin har avlidit efter en tids sjukdom. Foto: Janne Danielsson, SVT

Vi minns och saknar en kär kollega och vän

Uppdaterad
Publicerad

Aktuellts programledare Lotta Bouvin-Sundberg har gått bort efter en tids sjukdom. Beskedet skapar förstämning och stor sorg bland alla oss som kände henne och har haft glädjen att arbeta nära henne de senaste 30 åren. 

Lotta Bouvin-Sundberg började sin journalistiska karriär som reporter på lokalradion och på TT:s radioredaktion. Hon rekryterades till SVT som programledare till Rapports morgonsändningar 1993. Här blev hon snabbt ett av våra tyngsta nyhetsankare, som efter många år på Rapport och Gomorron Sverige även programledde Aktuellt. Lotta Bouvin-Sundberg har också flitigt anlitats för stora extrasändningar, valprogram och Nobel.  

Som programledare hade hon både skärpa och värme och en aldrig sinande nyfikenhet på sin omvärld och dem hon intervjuade. Lotta Bouvin-Sundberg var starkt besjälad av att göra de ämnen hon rapporterade begripliga och tillgängliga. Alltid påläst, tydlig och välformulerad.

När man jobbade med Lotta blev man involverad i ett ständigt pågående livfullt samtal om journalistik, samhällsfrågor och livet i stort. Vi minns – och saknar – en kär kollega och vän som med en sällsam energi och målmedvetenhet tog sig an sitt uppdrag och alltid gjorde sitt bästa.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.