”Vildvittrorna kommer få en större roll”

Uppdaterad
Publicerad

Det blir en ny tv-serie om Ronja Rövardotter. Produktionen är igång och är just nu på jakt efter skådespelare och inspelningsplatser.

– Vi kommer till stor del att hålla oss i Sverige, säger producenten Bonnie Skoog Feeney i SVT:s Morgonstudion.

Astrid Lindgrens berättelse om Ronja Rövardotter ska bli tv-serie efter manus av Hans Rosenfeldt. Produktionsbolaget Filmlance gör tolv avsnitt av serien Ronja, fördelade över två säsonger, som ska visas på strömningstjänsten Viaplay.

– De hade lyckats fånga vad som borde vara känslan. Det är mycket fokus på skogen och vad man kan göra med tekniken för att skapa magin i Mattisskogen, säger Gustav Palmberg, barnbarnsbarn till Astrid Lindgren och rättighetsadministratör på Saltkråkan AB.

Ska bli ”episk”

Sagan om Ringen-filmerna fungerar som inspirationskälla och tanken är att skapa en storslagen värld.

– Vi har använt ordet episkt väldigt mycket. Det handlar om bilderna, naturen och känslorna. Astrid Lindgren var bra på att ta känslor på allvar och dra på i alla led, det vill vi också göra, Bonnie Skoog Feeney, producent för serien.

Utvecklar boken

Själva inspelningen inleds först i augusti 2022. Just nu arbetar man med att få det viktigaste på plats.

– Vi har precis börjat castingen av barn och vuxna och har ganska mycket manus på plats. Vi kommer till stor del hålla oss i Sverige. Allt vi ser utomhus ska vi försöka hitta i Sverige, Bonnie Skoog Feeney.

Hör Bonnie Skoog Feeney berätta mer om handlingen i klippte ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.