Ed Sheeran, Paloma Faith och Ellie Goulding Foto: Tolga Akmen/AFP/TT

Vita rosor pryder Brit Awards gäster för att uppmärksamma metoo-rörelsen

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagskvällen går den brittiska musikgalan Brit Awards av stapeln i London. Och många av de som är på galan bär en vit ros för att uppmärksamma sexuella övergrepp och trakasserier i musikbranschen.

När svenska Grammisgalan gick av stapeln häromveckan bar många av gästerna gula och orangea blommor för att uppmärksamma metoo-rörelsen och protestera mot sexuella övergrepp och kränkningar i musikbranschen.

Under kvällens Brit Awards, en musikgala som firar det föregående årets främsta musikartister i Storbritannien, är det vita rosor som pryder artister och gäster.

”Vi talar för alla kvinnor”

Paloma Faith, en av de nominerade i kategorin årets kvinnliga soloartist, säger till BBC att popstjärnor har en plattform att göra statement för alla kvinnor.

– Vad jag verkligen tycker är viktigt är att vi här talar för alla kvinnor – för jag har aldrig mött en kvinna som inte upplevt sexuella trakasserier i någon profession, sade hon.

Den brittiska sångerskan delade även ut en ros till en av medlemmarna i rockbandet Royal Blood som står nominerade i kategorin årets grupp.

– Det enda jag är ledsen över ikväll är att inte fler män bär vita rosor, det borde de göra, sade Paloma Faith.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.