Pojkvännen friar på en squashplan – i klippet ser du en bisarr scen från nya tv-serien Vuxna människor. Foto: TV4/SVT

Vuxenbluffen synas i nya spinoff-serien av ”Vuxna människor”

Uppdaterad
Publicerad

Långfilmen ”Vuxna människor” med Felix Herngren i huvudrollen blev en stor succé när den kom i slutet av 90-talet. Nu har en spinoff på filmen premiär på TV4. Carla Sehn spelar huvudrollen som Mathilda – som går runt med en känsla av att bara spela vuxen.

Felix Herngren gjorde huvudrollen i långfilmen ”Vuxna människor” 1999. I dramaserien gör han bara en biroll, men står för regin tillsammans med Måns Herngren och Adam Pålsson. Huvudrollen som ängslig storstadsmänniska görs istället av Carla Sehn. Hon spelar Mathilda, en 30-årig kvinna som jobbar på advokatbyrå och har ett stabilt förhållande.

– De lever ett härligt ordnat liv tillsammans, men sedan börjar det gnaga inom Mathilda. Var det så här livet skulle bli? Hon har den här inre rösten som hon interagerar med fast ingen annan vet om det, säger Carla Sehn.

Inre monologen tillbaka

Mycket av igenkänningen och komiken i filmen Vuxna människor bestod av huvudkaraktärens knasiga inre monolog. Voice over-rösten har en viktig roll även i tv-serien. Rollen som Mathildas pojkvän spelas av Simon Reithner.

– Man försöker upprätthålla någon fasad. Men jag tror att vi alla tänker jättekonstiga saker, hela tiden, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.