Way out west blir av – i miniformat

Uppdaterad
Publicerad

Musikfestivalen Way out west ställde in för andra året i rad till följd av pandemin, men nu står det klart att det ändå blir konserter under ordinarie festivaldatum i augusti. Den nya minifestivalen går under namnet Way out weekend, skriver arrangören Luger i ett pressmeddelande.

Under tre kvällar i mitten av augusti äger Way out west i miniformat rum på Villa Belparc i Slottsskogen i Göteborg. Med ett symboliskt festivalarmband på armen kan festivaldeltagarna se spelningar med en artist med support per kväll: Amason och Esther, Sarah Klang och Klara Keller, Deportees och Grant.

I maj meddelade festivalarrangören Luger att Way out west skulle ställas in för andra året i rad till följd av pandemin, och skjutas upp till 2022. Samtidigt hintades det om att något ändå skulle kunna hända i Slottsskogen under de utsatta datumen.

Det nya initiativet går under namnet Way out weekend och äger rum 12-14 augusti, samma datum som Way out west var planerat till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.