Logan Paul får pris på Teen Choice Awards i augusti i Los Angeles Foto: Phil McCarten/AP/TT

Youtube kritiserar Logan Paul – pausar planerade samarbeten

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanske Youtube-profilen Logan Paul har fått massiv kritik efter att ha lagt upp en video på en död människa, filmad i den ökända ”självmordsskogen” Aokigahara i Japan. Nu bryter videotjänsten tillsvidare alla samarbeten med honom.

Logan Paul är en av de största Youtube-stjärnorna med 15 miljoner prenumeranter på Youtube och 16 miljoner följare på Facebook.

I den nu välkända videon, som han laddade upp på Youtube på nyårsafton, ses han skratta och filma en avliden person ur olika vinklar och säga ”Vadå, har du aldrig stått bredvid ett lik förut eller?”. Det plockades bort inom ett dygn men hann få miljontals visningar – och väckte starka reaktioner.

Både fans och Hollywood-kändisar har kritiserat honom. Folk har kallat det respektlöst och osmakligt. Han bad om ursäkt på sitt Twitterkonto och menade att han filmade den döda kroppen för att förbättra människors kunskap om självmord och självmordsprevention. Men det stillade inte kritikerna.

Foto: Skärmdump @loganpaul / Twitter

Youtube meddelar nu att de pausar flera samarbeten med honom. Bland annat avbryter bolaget det planerade arbetet med filmen ”The thinning: new world order” i vilken han skulle ha medverkat. De plockar också bort honom från Google Preferred, en tjänst där Youtubes mest populära innehåll paketeras för annonsförsäljning.

 ”Hans nya projekt är satta på paus”, säger en talesperson för videotjänsten.

Logans konto är dock fortfarande aktivt och tidigare videoklipp finns kvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.