Rapparen Einár är den mest spelade artisten i Sverige 2019. Foto: Jessica Gow/TT

17-åringen större än Avicii – mest spelad i Sverige 2019

Uppdaterad
Publicerad

Einár är den populäraste artisten på Spotify i Sverige i år. Efter honom följer Avicii – som samtidigt toppar listan för årets mest spelade låtar.

Spotify har presenterat årets mest spelade artister och låtar, och hos de svenska lyssnarna är hiphopundret Einár artisten i topp. 17-åringens genombrottslåt ”Katten i trakten” är samtidigt den åttonde mest spelade låten.

Den låt som svenskar har lyssnat allra mest på under året är Aviciis och Aloe Blaccs ”SOS”. Avicii är samtidigt nummer två på artistlistan.

Når även framgångar i andra kanaler

Einárs framgångar märks också av på Youtube där hans låt ”Katten i trakten” har 5,4 miljoner visningar. Fyra av hans låtar ligger just nu på Sveriges radios Digilista, som redovisar låtarna som laddats ner mest i Sverige den senaste veckan och speglar konsumtionen från hela landet och inkluderar fysisk, nedladdad och strömmad musik.

Svenskar trogna svenska artister

En annan låt som har spelats flitigt bland Spotify-användarna i Sverige är ”Shallow” med Bradley Cooper och Lady Gaga. Låten från filmen ”A star is born” är den näst mest spelade i år.

De svenska lyssnarna är trogna svenska artister – bland topp tio återfinns endast tre internationella: brittiska Ed Sheeran och amerikanerna Post Malone och Billie Eilish.

”Señorita” mest populära låten

När den svenska musikströmningstjänsten listar världens mest spelade under året är topp tre artister i tur och ordning: Post Malone, Billie Eilish och Ariana Grande.

De populäraste låtarna är ”Señorita” av Camila Cabello och Shawn Mendes, ”Bad guy” av Billie Eilish och ”Sunflower” med Post Malone och Swae Lee.

Mest spelade artisterna i Sverige

1. Einár

2. Avicii

3. Hov1

4. Ed Sheeran

5. Billie Eilish

6. Veronica Maggio

7. Molly Sandén

8. Post Malone

9. ZE

10. Dree Low

Källa: Spotify

Mest spelade låtarna i Sverige

1. Avicii featuring Aloe Blacc: ”SOS”

2. Bradley Cooper & Lady Gaga: ”Shallow”

3. Tones and I: ”Dance monkey”

4. Ed Sheeran & Justin Bieber: ”I don't care”

5. Billi Eilish: ”Bad guy”

6. Lewis Capaldi: ”Someone you loved”

7. Molly Sandén: ”Rosa himmel”

8. Einár: ”Katten i trakten”

9. Camila Cabello & Shawn Mendes: ”Señorita”

10. Mares: ”Sunnanvind”

Källa: Spotify

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.