Demonstranter satte eld på entrén till det ockuperade polytekniska universitetet i Hongkong för att hindra kravallutrustad polis från att ta sig in. Foto: Tyrone Siu/Reuters/TT

18 november: Nattens nyheter

Publicerad

Polisen ska ha försökt storma ockuperat universitet i Hongkong

Polisen uppges under tidig måndagsmorgon, lokal tid, ha inlett en stormning av det universitet i Hongkong som i flera dagar ockuperats av demonstranter. Demonstranterna ska ha svarat med att kasta brandbomber och tända eld på entrén för att stoppa polisen – som ska ha avbrutit insatsen.

Lägenhet i Uppsala beskjuten med flera skott

Polisen larmades under natten om en skottlossning i Uppsala. På plats hittade de kulhål i en fönsterruta och kunde konstatera att en lägenhet beskjutits med flera skott. Ingen av de boende ska ha skadats och polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

Misstänkt vapenman hämtad till förhör – barrikaderade sig i ett dygn

Den man som barrikaderat sig i en lägenhet i Sundbyberg i över ett dygn har nu kunnat hämtas till förhör av polisen. Det var efter uppgifter om att mannen hade vapen som en stor polisinsats inleddes. Skottliknande ljud ska ha hörts från lägenheten och mannen är initialt misstänkt för brott mot vapenlagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.