2 februari: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Fem skadade efter bråk och larm om skottlossning i Helsingborg

Polisen fick flera larm om bråk och skottlossning på Västra Sandgatan på Söder i Helsingborg under måndagskvällen. Minst fem personer har skadats. Polisen har gripit en man som misstänks för mordförsök.

Storsatsning på testning i Storbritannien

Tiotusentals engelsmän kommer att virustestas under en intensiv tvåveckorsperiod. Syftet är att stoppa spridningen av den sydafrikanska mutationen.

Hälsoarbetare, brandmän och frivilliga kommer att ingå i grupperna som ska överlämna och sedan samla in PCR-tester i en slags dörr till dörr-kampanj som kommer pågå i två veckor.

McConnell sågar partikollegan: ”En cancer för Republikanerna”

Kongressledamoten Marjorie Taylor Greene har uttalat stöd för Qanon och en rad andra extrema konspirationsteorier. Nu sågas hon öppet av toppskiktet i sitt eget parti.

”Vansinniga lögner och konspirationsteorier är en cancer för det republikanska partiet, säger senatens minoritetsledare Mitch McConnell”, i ett uttalande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.