Jacob Claesson jobbar på ett svenskt företag i Tblisi och berättar för SVT Nyheter om hur de senaste protesterna kommer som en del av en större konflikt Foto: Privat / Vano Shlamov / AFP / TT

22 juni: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

En död efter olycka med tävlingsbil utanför Laxå

En man i 50-årsåldern omkom i en trafikolycka på midsommaraftonskvällen. Enligt polisen ska mannen ha provkört en personbil som byggts om till en tävlingsbil.

Larm om explosion var avfyrad kanon

Polisen kallades till Alnön utanför Sundsvall efter att flera personer larmat in om en misstänkt explosion. Väl på plats kunde polisen dock konstatera att det rörde sig om midsommarfirande som avfyrat en gammal kanon.

Fortsatta demonstrationer i Georgien

I Georgiens huvudstad Tbilisi fortsatte demonstrationerna under fredagen mot den ryska parlamentarikern Sergej Gavrilov, som uttalat sitt stöd för utbrytarregionerna i det georgiska parlamentet.

– Många har sagt till mig att de upplever att Georgien är under attack, säger Jacob Nilsson, som bor och arbetar i Tbilisi, till SVT Nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.