Den svenska långloppsstjärnan Britta Johansson Norgren har tvingats stå över flera tävlingar sedan hon fick köldskador på fötterna. Men på söndag siktar hon på comeback i Alutaguse Marathon i Estland. Foto: Privat/TT

9 februari: Nattens nyheter

Publicerad

WHO håller presskonferens i Kina

Världshälsoorganisationen som den senaste månaden har befunnit sig i Kina för att ta reda på coronavirusets ursprung, kommer att prata med medier under tisdagen. 13 experter har besökt Wuhan, det omtalade laboratoriet och Huananmarknaden, bland annat. 

En död efter villabrand i Gullspång

En person har dött efter en brand i en trävilla i Gullspång.

– Vi har inlett en förundersökning om grov mordbrand, men det finns ingen misstänkt i nuläget, säger Jens Christensen, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Johansson Norgren klar för comeback

Längdskidåkaren Britta Johansson Norgren fick svåra sårskador efter långloppet i Schweiz i lördags. I helgen ska hon göra comeback.

–  Jag börjar ändå få tillbaka rörligheten bra. Jag har lånat min mans pjäxor i storlek 45 och haft både raggsockar och värmesockar för att inte frysa. Då har det funkat bra att åka, säger hon till ÖP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.