Här, i en lägenhet på Kronoparken i Karlstad, hittades den unga kvinnan död i början av juni i år. Foto: SVT/Dagsmedia.se

Förhördes i dag: Mordmisstänkt nekar till brottet

Uppdaterad
Publicerad

19-åringen som misstänks för mordet på en 25-årig kvinna på Kronoparken i början av juni förhördes idag av polisen i Karlstad – han nekar till brott.

– Jag kan nu meddela att min huvudman förnekar brott, det skriver hans advokat David Halén-Lindberg i ett mejl till SVT Nyheter Värmland efter onsdagens polisförhör. 

Det var i början av juni som anhöriga fann kvinnan död i hennes lägenhet på Kronoparken i Karlstad. Polisen misstänkte genast mord och några dagar senare anhölls 19-åringen i sin frånvaro. Den 12 juni häktades han i sin utevaro på sannolika skäl misstänkt för mordet. Enligt häkningsprotokollet är han misstänkt för att ha mördat kvinnan genom att:  ”utföra allvarligt och kraftigt våld mot huvud och kropp”.

Misstänkt mord på Kronoparken i Karlstad

Efterlystes internationellt

19-åringen efterlystes internationellt och kunde i juli gripas i Tyskland när han försökte åka med ett tåg utan att betala. På onsdagskvällen flögs den misstänkte till Sverige och häktet i Karlstad efter att ha suttit häktad i Karlsruhe i Tyskland. Under onsdagen har han förhörts och på torsdagen väntar en ny häktesförhandling.

Polis och åklagare förtegna

Polis och åklagare väljer att inte kommentera ärendet innan torsdagens häktningsförhandling.

– Vi jobbar på rutinmässigt och nu får vi för första gången prata med honom. Fortfarande återstår mycket arbete, säger Anders Forsman, FU-ledare vid polisen i Värmland.

Kvinnans lägenhet är fortfarande avspärrad.

– Allt tekniskt är inte klart än och det kan behövas göra nya undersökningar. Även om vi fått en del svar från NFC, Nationellt forensiskt centrum, så väntar vi på mer, säger Anders Forsman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord på Kronoparken i Karlstad

Mer i ämnet