Hägglund och Romson. Foto: TT

Åsa Romson: ”Regeringen prioriterar rika”

Uppdaterad
Publicerad

I dag offentliggörs regeringens vårbudget, men mycket är redan känt. I en debatt mellan Åsa Romson (MP) och Göran Hägglund (KD) i Gomorron Sverige kritiserade Romson delar av vårbudgeten.

– Regeringen satsar bara på rika och har gjort det i åtta år, säger Miljöpartiets språkrör Åsa Romson.

Istället för fordonsskatt så hade hon hellre sett att bränslet beskattas. Språkröret klargjorde också att regeringens satsningar inte räcker till.

Val 2014

– Lågstadielyftet och två extra miljarder till cancervården är givetvis bra, men räcker inte till.

– Oppositionen har långa önskelistor, men man måste skaffa fram resurser för att kunna satsa på skolan och cancervården. Vi måste helt enkelt ta ansvar och inte satsa mer än vad vi har råd med, säger Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund.

Han menar att budgeten är stark.

– Den är stark och klok. Vi har gått igenom den längsta och svåraste konjunkturen i modern tid, men vi har nu fler sysselsatta än tidigare vilket leder till högre än skatteintäkter.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014

Mer i ämnet