Uppgifter: Misslyckat attentat mot svenska ambassaden i Beirut

Uppdaterad
Publicerad

En molotovcocktail-liknande bomb kastades under natten mot entrén till den svenska ambassaden i Beirut, men den utlöstes inte. Svenska UD är underrättade om situationen.

En okänd man ska ha kastat en bomb som liknade en molotovcocktail mot ambassaden under natten till torsdagen. Polisens bombtekniker har avlägsnat bomben och arbetar i nuläget med att hitta gärningsmannen.

Den libanesiska dagstidningen Annahar och nyhetssajten Lebanon 24 rapporterar om händelsen.

Annahar skriver att mycket tyder på att koranbränningarna är motivet bakom attentatet.

Billström: Allvarligt

Svenska UD är underrättade om händelsen.

”Vår ambassadpersonal befinner sig i säkerhet och UD står i löpande kontakt med dem”, skriver UD i en kommentar till SVT Nyheter.

Utrikesminister Tobias Billström (M) säger att regeringen ser allvarligt på händelsen.

”Libanesiska myndigheter har enligt Wienkonventionen en skyldighet att skydda diplomatiska beskickningar och händelsen utreds för närvarande. Regeringen har under de senaste veckorna vidtagit åtgärder för att stärka säkerheten vid våra beskickningar”, skriver Billström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.