Budgivningsrace väntar Tierp Arena

Uppdaterad
Publicerad

Att sälja en motorstadion hör inte till vanligheterna för Kronofogdemyndigheten, men på tisdagen var det visning av konkursade Tierp Arena.

Tierp Arena ska ut på exekutiv auktion, och spekulanerna samlades vid grindarna innan en bilkaravan med ett tjugotal sällskap visades runt inne på motorstadion. Frågan är hur många som kommer att vara med i budgivningsracet som avgörs den 19 mars.

– Det är ganska vanligt vid exekutiv auktion att det kommer många nyfikna, så hur många som är med om själva budgivningen har jag ingen uppfattning om, säger Thomas Olsson vid Kronofogdemyndigheten till SVT Uppland.

Tierp arena

20.000 sittplatser

Somliga var motormänniskor, andra investerare och affärsmän och andra mest bara nyfikna på vad man kan få för pengarna. Förutom arenan med 20.000 sittplatser finns bland annat en camping, festlokaler och en halvfärdig konferensanläggning med ett tjugotal övernattningsrum som ännu inte är inredda.

– Det är svårt att säga något om värdet, det gäller att få ekonomi på anläggningen och det krävs en del arbete på den innan den är klar. Dragracingbanan är väldigt fin och det har körts banracing här, men frågan är hur pass anpassad den är för racing, sade Fredrik Sjökvist, som jobbar med motorsport och event nere i Mantorp.

Auktion 19 mars

Enligt en värdering som Kronofogden låtit göra kan anläggningen vara värd omkring 40 miljoner kronor. Om inte konkursförvaltaren får ett bud som är godtagbart kommer den exekutiva auktionen att genomföras den 19 mars.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tierp arena

Mer i ämnet