Än så länge finns ingen prognos för när det kommer går att handla i samtliga Coops butiker. Foto: Hasse Holmberg/TT

Coop: Vi öppnar alla butiker i morgon

Uppdaterad
Publicerad

Efter fredagens it-attack som tvingade Coop att stänga alla sina butiker har ett hundratal tekniker arbetat med att starta om kassa för kassa i butik efter butik. Under torsdagen räknar matkedjan med att alla butiker äntligen ska kunna öppna.

– Inte alla kassor i varje butik dock. Vi har prioriterat att kunna öppna fler butiker, säger presschef Helena Esscher.

Exakt tid för när alla butiker har öppnat går inte att säga. Inte heller vad det har kostat för de butiker som behövt hålla stängt längst.

– Allt fokus har varit på att få igång alla butiker, men det är klart att det är stora kostnader förknippat med att ha en butik stängd i flera dagar, säger Helena Esscher.

Coop och ytterligare drygt 15 andra drabbade har lämnat in polisanmälan efter helgens it-attack, meddelar polisen på sin hemsida. Samtidigt uppmanar man fler som drabbats att anmäla och att inte betala några lösensummor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.