Under natten fick polisen in 50 ärenden som ledde till anmälningar. Foto: TT

Kvinna föll i vattnet i Landskrona – gick inte att rädda

Uppdaterad
Publicerad

Mycket har hänt under natten konstaterar både polis och räddningstjänst. Bland annat föll en kvinna i vattnet i Lundåkrahamnen i Landskrona. Både hennes man och räddningstjänsten försökte rädda henne.

Det var runt midnatt som en kvinna i 60-årsåldern med rollator var på en brygga tillsammans med anhöriga och skulle kliva på en båt som hon istället trillade ner i vattnet.

– Hennes man dök då i för att försöka rädda henne men klarade inte det. Räddningstjänsten kom då och fick upp henne och genomförde då hjärt- och lungräddning, berättar Joel Johansson som är inre befäl på RC Syd.

”Ovanligt många händelser”

Överlag har det varit en ovanligt händelserik midsommarnatt konstaterar polisen. Bara mellan 20.00 till 04.00 under midsommarnatten kom 30 anmälningar i Skåne.

– Det här upplevs som att det är en mycket stökigare midsommarnatt en vanligt. Det har varligt mycket misshandel, bråk och fylla, säger Kim Hild, presstalesperson på polisen.

Vad kan det bero på?

– Det kan vara så att folk inte fått utlopp för det sociala och att det är därför det blivit så mycket ärenden just i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.