Efter efterfesten i fjol – nu gör de ”Stad i ljus” på Mello-scenen

Uppdaterad
Publicerad

Glöm allt du såg förra veckan. Melodifestivalens andra deltävling ser ut att bli någonting helt annat.

– Det är nästan omöjligt att hålla ordning på de här två, men det blir roligt, säger Christer Björkman om programledarduon Anis Don Demina och Oscar Zia.

Efter en blöt efterfest i Luleå förra året avslutades allting med Anis Don Demina och Christer Björkman ensamma på dansgolvet.

Don Demina hade precis gått till andra chansen och tillsammans med mellogeneralen brast han ut i Sveriges kanske mest klassiska efterfest-låt ”Stad i ljus”.

”Ge lite hopp och ljus”

Ett år senare är det nu dags igen. Men den här gången som öppningsnummer till Melodifestivalens andra deltävling.

Don Demina ska rappa och hans programledarkollega Oscar Zia ska sjunga.

– Det blir mitt och Anis sätt att ge lite hopp och ljus, säger Oscar Zia.

Och om det börjar med en efterfest så lär det ska fortsätta i samma stil – om vi ska tro programledarna. De Eurovision-inspirerade artistpresentationerna från förra veckan är borta. I stället ser det ut bli något mer youtube-inspierat där programledarna intervjuar artisterna.

”Det här är vårt program”

Och det mesta som händer mellan bidragen ska komma från programledarduon själva. Enligt Don Demina har duon fått mer eller mindre fria händer från SVT att lägga fram hur de vill göra – och de hyllar Björkman för att han har låtit dem hållas.

– Han tycker att det här är vårt program. Han är bara där och kollar så att vi inte sysslar med dumheter, säger Anis Don Demina.

Oscar Zia fyller i:

– Alla idéer vi har haft har respekterats och tagits in i programmet på ett fint sätt. Vi haft en jättefin process. Och jag tycker till och med Christer Björkman är rolig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.