Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s ekonomikommentator Alexander Norén om Musks helomvändning i klippet. Foto: SVT, Matt Rourke/AP/TT & Seth Wenig/AP/TT

Alexander Norén: ”Ett snyggare sätt att acceptera nederlaget”

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Norén, SVT:s ekonomikommentator, säger att Elon Musks vändning i fråga om hans köp av Twitter är ”ett snyggare sätt att acceptera nederlaget”.

– Det är snart dags för rättegång och tecknen före rättegången från advokaternas sida har varit att det här kanske inte kommer att gå hans väg, säger Norén.

Elon Musk gör en u-sväng och planerar återigen att köpa Twitter sedan han i juli meddelade att han drar tillbaka sitt bud.

Twitter stämde Musk för att tvinga honom att genomföra sitt köp. Musk svarade i sin tur med en motstämning, och hävdade att Twitter blåst upp sina användarsiffror och att många av kontona i själva verket består av botar, spam- och fejkkonton.

Domstolsförhandlingarna är planerade att inledas den 17 oktober, men enligt Alexander Norén är det här ett sätt ”ett snyggare sätt att acceptera nederlaget” för Musk.

– Det är snart dags för rättegång och tecknen har varit före rättegången att det här kanske inte kommer att gå hans väg. Då tror jag att han har räknat ut att det är bättre att tacka ja och göra det lite snyggare i stället för att gå till rätten, kasta skit på Twitter och sedan ändå fastna med Twitter i knäna efteråt. Ett snyggare sätt att acceptera nederlaget, säger han.

Musks nya erbjudande är detsamma som det ursprungliga från april – 44 miljarder dollar, motsvarande 447 miljarder kronor – och enligt Alexander Norén finns det ingen anledning till att Twitter skulle tacka nej.

– Aktieägarna har redan sagt ja till hans ursprungliga bud i april. Jag ser ingen anledning till att tro att de skulle ändra sig nu. De vill verkligen att han ska köpa, för det här är ett bra pris, säger han.

Vad skulle Musks ägarskap innebära för Twitter? Se Alexander Norlén förklara i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.