De lämnade Stockholm för en bondgård på landet: ”Hade en önskan om ett annat liv”

Uppdaterad
Publicerad

Anna Bratt och hennes man Jonathan Alm är uppväxta på Södermalm i Stockholm, men för fem år sedan tog de barnen med sig och flyttade till en gård utanför Norrtälje. Nu har de höns, får, grisar – och en ilsken bagge.- Jag är en vanlig storstadsperson, men så var jag också bonde tydligen. Det visste jag inte bara, säger Anna Bratt. 

Frilansjournalisten Anna Bratt, 42, beskriver sig själv som en ”vanlig stockholmare” utan tidigare längtan efter lantliv. Men när familjen insåg att de kunde få en hel bondgård, en dryg timme från stan, till samma pris som lägenheten i Kärrtorp slog de till.  

– Vi hade också en önskan om ett annat liv, leva mer självförsörjande, stressa mindre och vara mer med varandra, säger Anna Bratt.

Än är de dock inte självförsörjande. Hon frilansar och maken jobbar deltid i Norrtälje.

”Kan springa ut överallt”

Den stora skillnaden för barnen är att de har mycket mer frihet nu, menar Anna Bratt. Dottern Ines Alm, 11, håller med.  

– Det är längre bort från stan så man behöver inte akta sig för bilar, och man kan springa ut överallt, och bygga en koja i skogen typ.

Men när hon blir äldre tror hon att stan kommer att locka.

– Jag kommer nog först vilja bo i en stad och plugga, men sen kommer jag nog vilja bo på landet. Men jag vet inte om jag kommer vilja ha så mycket djur, för det blir så mycket jobb.

Se mer av familjens liv på landet i klippet. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.