”Vi skapar en bank som är mer lönsam, smalare, mer innovativ och flexibel”, skriver Deutsche Banks vd Christian Sewingtill medarbetare. Foto: Andrew Kelly/REUTERS

Deutsche Bank gör sig av med 18 000 tjänster

Publicerad

Tyska storbanken Deutsche Bank har nu börjat göra sig av med personal efter söndagens besked om att banken ska kapa 18 000 tjänster globalt. Aktien steg inledningsvis på beskedet men har strax före lunch backat 1,0 procent.

Åtgärden är en del av bankens sparprogram som är de största nedskärningarna sedan följderna av finanskrisen 2007-2008 och väntas kosta uppemot 80 miljarder kronor.

Deutsche Banks vd Christian Sewing kallar sparprogrammet för en nystart som är nödvändig för att skapa lönsamhet.

– Vi skapar en bank som är mer lönsam, smalare, mer innovativ och flexibel, skriver han till medarbetare.

Nedskärningar i Europa och USA

Merparterna av nedskärningarna kommer att ske i Europa och USA. Hittills har dock personal i Australien, Hongkong och Stillahavsområdet berörts.

År 2020 siktar Deutsche Bank på att nå ett nollresultat eller att gå med vinst, men bankens chefsekonom varnar för att det råder betydande osäkerhet kring prognosen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.