Foto: Christine Olsson / TT

Misstänkt insiderhandel – Ekobrottsmyndigheten slår till mot spelbolaget Leovegas

Uppdaterad
Publicerad

Ekobrottsmyndigheten, EBM, har genomfört en husrannsakan på spelbolaget Leovegas kontor idag. Det bekräftar de för SVT Nyheter.

– Jag kan bekräfta att vi har haft personal från Ekobrottsmyndigheten på deras kontor, säger Niklas Ahlgren, pressansvarig på EBM, till SVT Nyheter.

Enligt Dagens Industri som var först med att rapportera om en razzia mot spelbolaget, så ska EBM ha brottsmisstankar kopplade till det bud som amerikanska lade på Leovegas den 2 maj i år.

Leovegas bekräftar att EBM har inlett en förundersökning rörande misstänkt insiderhandel i bolagets aktier.

”Ingen anställd, person i ledningsgruppen eller styrelseledamot i Leovegas har delgetts några misstankar om brott”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

När budet från MGM offentliggjordes rusade aktiekursen i Leovegas. Men redan innan hade kursen gått starkt vilket födde spekulationer om att uppgifter om budet läckt ut i förtid. Om någon handlat aktier på så kallad insiderinformation så är det olagligt.

EBM vill inte ge några ytterligare kommentarer eftersom det pågår en förundersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.