Det är fortfarande oklart vilka orter som berörs när 180 bankkontor ska stängas. Foto: Annika af Klercker / SvD / TT

Facket: ”Ett väldigt tråkigt besked”

Uppdaterad
Publicerad

Handelsbanken drar kraftigt ner på antalet kontor. Cirka tusen personer berörs de närmaste åren, enligt banken. – Det är ett väldigt tråkigt besked, säger Anna Hjelmberg, koncernklubbsordförande för finansförbundet i Handelsbanken.

Finansförbundet representerar 4800 av Handelsbankens anställda i Sverige.

– Vi kommer att göra allt för att de enskilda individer som drabbas ska bli behandlade med stor respekt och omsorg, säger Anna Hjelmberg.

Anna Hjelmberg har i nuläget inga fler detaljer än det som presenterats på onsdagsmorgonen.  

– Nej, banken har meddelat att man vill inleda medbestämmandeförhandlingar med oss.  Det är där står vi just nu och vi har ingen aning vad som kommer att stå i avtalet efter den förhandlingen.

Hon säger också att man från fackets sida ännu inte vet något om vilka orter som berörs. Anna Hjelmberg säger också att dagens besked inte var oväntat.

– Det var ett väntat besked. Vi har vetat om det en tid och vi har en förståelse för den kraftsamling som banken måste göra med tanke på den kostnadsutveckling som banken haft och kundernas förändrade beteende helt enkelt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.