En Boeing 737 från Germania på väg in för landning på Arlanda flygplats. Foto: Johan Nilsson/TT

Flygbolag i konkurs – alla avgångar ställdes in i natt

Uppdaterad
Publicerad

Det tyska flygbolaget Germania har lämnat in en konkursansökan. Alla avgångar har ställts in under natten och personalen har informerats, skriver de på sin hemsida.

Flygbolaget har varit verksamt sedan 1978 och flög från flera destinationer i Europa. Däribland en rutt mellan Arlanda och Beirut. Under natten till tisdagen ställdes alla avgångar in. På sin hemsida skriver företaget att de har lämnat in en konkursansökan.

”De passagerare som berörs och som har bokat sina biljetter som en del av ett semesterpaket kan ta kontakt med sin operatör för att omboka till ett annat bolag. Passagerare som har bokat direkt från Germania kommer tyvärr inte att kunna ombokas”, skriver bolaget.

Anledningen är, enligt företaget, bland annat kraftigt höjda bränslepriser under sommaren i kombination med att euron har varit svag i jämförelse med den amerikanska dollarn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.