Allison Kirkby blir ny vd för Telia. Bilden är från 2015 då hon var vd för konkurrenten Tele2. Foto: Daniella Backlund/SvD/TT

Gammal Tele2-topp blir ny Telia-vd

Uppdaterad
Publicerad

Allison Kirkby har utsetts till ny vd för telekombolaget Telia. Kirkby har tidigare lett konkurrenten Tele2 och kommer närmast från danska TDC.

”Hon har gedigen branscherfarenhet både inom telekom och media, en stark drivkraft att genomföra förändringar, ett visionärt synsätt och starkt fokus på tillväxt”, säger styrelseordföranden Marie Ehrling i ett pressmeddelande.

Kirkby uppger sig vara hedrad över att ha fått det nya jobbet:

”Givet dess unika tillgångar, storlek och marknadsposition, har Telia Company möjligheten att fungera som en förebild för den globala telekombranschen och visa fördelarna med digitalisering till sina intressenter, i synnerhet för kunderna och ägarna”, säger Allison Kirkby.

Den nya Teliadirektören tillträder under andra kvartalet nästa år.

Sedan tidigare är det klart att Lars-Johan Jarnheimer, även han före detta Tele2-topp, tar över ordförandeklubban i Telia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.