• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Göran Persson: ”Det kanske inte är den klokaste åtgärden”

Publicerad

Under lördagen bekräftade finansminister Magdalena Andersson (S) att den nya satsningen på försvaret delvis kommer finansieras av höjda skatter riktade mot finanssektorn. Swedbanks styrelseordförande Göran Persson svarade i förra veckans Agenda på frågan om vad han tycker om en då eventuell bankskatt.

Socialdemokraterna har tidigare varit positivt inställda till bankskatter, och när Swedbanks nye styrelseordförande Göran Persson i förra veckan besökte Agenda fick han frågan vad han tycker om detta.

– Det kanske inte är den klokaste finanspolitiska och konjunkturpolitiska åtgärden att i det här läget börja med någon slags jakt på bankerna, sa Göran Persson.

Se mer av intervjun i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.