Den 2 april kommer Google permanent stänga ner sin sociala medier-tjänst Google+. Tjänsten lanserades som en utmanare till Facebook, men succén uteblev. Foto: TT

Klart: Då stänger Google ner sin sociala medier-tjänst

Uppdaterad
Publicerad

Google har sedan tidigare meddelat att de ämnar stänga ner sin sociala medier-tjänst Google+ på grund av att användarna valde andra tjänster. Nu är beslutet klubbat och klart. I ett utskick till användarna meddelar Google att man kommer börja radera innehållet och ta bort plattformen den 2 april.

Google+ lanserades 28 juni 2011 som ett försök att konkurrera med bjässen Facebook. Men projektet blev inte den succé man hade hoppats på. Nu stänger man ner tjänsten helt och hållet och raderar allt innehåll.

”Den 2 april kommer ditt konto på Google+ och alla sidor på Google+ som du har skapat att upphöra och vi börjar radera innehåll från konsumentkonton på Google+. Foton och videor från Google+ i ditt albumarkiv och på dina sidor på Google+ kommer också att raderas”, skriver företaget i ett utskick till personer med konto på tjänsten.

Företaget uppmanar också sina användare att se över sitt innehåll på plattformen och ladda ner bilder som man vill spara.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.