Veronica Lidman. Foto: SVT

Kommunens rådgivare vek sig för Telephons hot

Uppdaterad
Publicerad

Teleoperatören Telephon har i flera fall agerat för att få bort oönskad publicitet om bolaget. I åtminstone ett fall har man lyckats – i Falun.
–Jag gav vika, säger konsumentrådgivaren Veronica Lidman till SVT.

Kommunens konsumentrådgivare i Falun valde efter ett aggressivt brev från Telephon att plocka bort företagsnamnet från en varningstext på webben.

–Telephon hotade med rättsliga åtgärder, säger konsumentrådgivaren Veronica Lidman till SVT.

I brevet från Telephon kan man läsa:

”Ert inlägg ger en felaktig bild av företaget. Redigeras inte ert inlägg eller tas bort så kommer vi att koppla in våra jurister för att se om vi kan ta till rättsliga åtgärder mot den som publicerat detta inlägg.”

–Jag kunde inte känna att det var i min roll som konsumentjuridisk rådgivare att springa gatlopp. Jag gav vika, säger Veronica Lidman.

”Se upp för operatören Telephon” byttes på sidan ut till ”Se upp för telefonoperatörer som vill sälja företagsabonnemang till dig som är konsument”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SVT granskar försäljningsmetoder

Mer i ämnet