Konferensboom under oktober månad

Uppdaterad
Publicerad

Ett tecken på att samhället börjar återgå till det mer normala är att antalet konferenser ökade i landets tre största städer under oktober månad. Det visar nya siffror som SVT Nyheter har tagit del av.

Efter lång period av digitala möten märks nu lättnaderna i pandemin på hotellens konferensbokningar.

Konferensintäkterna ökade i oktober med 80 procent i Göteborg, 134 i Malmö och 144 procent i Stockholm, jämfört med samma månad förra året. Det visar nya siffror från Stockholms Handelskammare och Benchmarking Alliance.

”Många har aldrig setts i verkligheten”

SVT Nyheter besöker ett konferenshotell i centrala Stockholm där företaget Yrkesakademin har samlat medarbetare från hela landet i en stor sal.

– Vi har ju nästan under två års tid inte fått träffa varandra fysiskt säger Josefin Born Nilsson, affärsområdeschef, till SVT, och hon fortsätter:

– Vi har blivit många fler vi har vuxit från 40 till nästan 90 medarbetare, och många har aldrig setts i verkligheten.

Mer pengar

Siffrorna från Stockholm visar också att företagen är beredda att lägga mer pengar på konferenser.

– När man nu håller konferens och inte har gjort det på så lång tid så är man kanske något mera generös, säger David Viklund, direktör på hotellet Clarion Sign.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.