Grillning på engångsgrill i Rålambshovsparken i Stockholm. Men snart kan det vara ett minne blott. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Nu slutar ännu fler butiker sälja engångsgrillar

Uppdaterad
Publicerad

Engångsgrillar har varit hett debatterat, inte minst efter förra sommarens bränder och av miljöskäl. Matkedjan Coop har nu tagit beslut om att sluta sälja engångsgrillar.
– Vi tycker inte att produkten är tillräckligt bra helt enkelt, säger Coops presschef Tobias Rydergren till Expressen.

Med vårvädret fick Sverige under påsken ytterligare en påminnelse om sommarens skogsbränder.

Samtidigt som skogsbränder blossat upp på flera håll i landet kommer nu beskedet att Matkedjan Coop slutar sälja engångsgrillar.

– När vi sålt dem som finns hos oss i butik nu kommer vi inte att köpa fler, säger Coops presschef Tobias Rydergren till Expressen.

Även Ica har slutat

Som TT rapporterat om tidigare har Ica tagit samma beslut. I oktober förra året räknade matkedjan med att ha grillarna i sortimentet fram till i sommar.

Båda kedjorna letar efter något som kan ersätta engångsgrillarna, något som inte är brandfarligt eller har en konstruktion i aluminium som kan vara skadlig för miljön. Hittar man ingen ersättare får dock kunder vara utan grillar under en period, enligt butikerna.

Varken Lidl eller Axfood, som hanterar Hemköp, har tagit något beslut om engångsgrillarna men frågan är ständigt aktuell, enligt Axfoods presschef. Samtliga fyra butiker har däremot gått med på en överenskommelse från Svensk dagligvaruhandel om att när eldningsförbud införs omedelbart ta bort engångsgrillarna ur sortimentet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer